Pırasalı, Mısır Unlu Minik Kekler

mısır unlu kek

Pırasayı severim ama daha önceden zeytinyağlı yemeği dışında pırasayı kullanmamıştım. Bu kekleri yaparken çok lezzetli bir tat elde ettim, hazırlanışı da çok pratik:)



Önce pırasa ve soğanları ince ince doğrayarak zeytinyağında kavurdum ve soğuması için bıraktım. Yumurta, zeytinyağı, nane, yoğurt ve kabartma tozunu bir kaba ekleyerek karıştırdım. Kıvamı koyulaşana kadar yavaş yavaş mısır unu ekledim.

Normalde aldığı kadar un şeklinde verilen tariflerden hiç hoşlanmam ama ne yazık ki mısır ununu ölçmeden ekledim. Bu yüzden hamur ne çok yumuşak ne de katı olacak şekilde hamur kıvamını takip ederek mısır ununu ekleyebilirsiniz.

Bu tarifle, çok pratik bir şekilde pırasalı, mısır unlu minik kekler hazırlayabilirsiniz. Glutensiz tarifler listesine bu tarifi de ekleyebiliriz.

Afiyet olsun.

Malzemeler:
1/2 kg pırasa
2 yumurta
2 yk yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 adet soğan
Nane, tuz, çörekotu
Aldığı kadar mısır unu

4 yorum

  1. Merhabalar, bende ilk defa bu kadar mutlu oldum düşündüklerimi yazıya dökmüş azimli bir insan maşallah size herşey önce istemek sonra istikrar Almanya'da yaşıyorum burada da bulabiliyoruz sağlıklı yaşam marketlerinde ama önce sizin gibi bir yol haritası çıkarmam gerek fakat çok kolay bir hayatım ve koşullarım yok bir yerden de başlamam gerek biliyorum umarım sizin yardımınızla bunu başarabilirim emeğinize sağlık umarım en kısa zamanda tüm değerleriniz normale döner sevgilerimle Yıldız/Almanya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzel yorumlarınız icin çok tesekkur ederim. Hepimize bir motivasyon kaynağı gerekiyor hayatta, bende sağlıklı tarifleri olusturup herkese sunmaya çalışıyorum. Deneyimlerinizi heyecanla bekliyorum:)

      Sil
  2. Bu tarifte yoğurdun yerine ne kullanabiliriz ? Yoğun süt ve süt ürünleri alerjisi var yavrumun .. Teşekkürler .. Özge

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, aslında hafif yumuşaklık katması için yoğurt eklemiştim. Geçen gun tekrar yoğurtsuz yaptım, gayet güzel oldu :)

      Sil